El Consell Rector de l’Agència Estatal de Recerca ha aprovat la seva adhesió a la Declaració de San Francisco sobre l’avaluació científica (DORA).

L’objectiu d’aquesta iniciativa, en línia amb la millora de procediments d’avaluació de l’AEI, és una avaluació més justa i equilibrada de la trajectòria científica del personal investigador i de la rellevància de les seves contribucions.

Una de les recomanacions principals de DORA és no utilitzar les mètriques basades en revistes científiques, com els factors d’impacte, com un indicador de la qualitat d’un article científic, ni per a avaluar les contribucions d’un/a investigador/a, ni per a seleccionar o promoure personal, ni per a decisions sobre finançament.

Les recomanacions específiques de DORA per a agències de finançament:

  • Ser explícit sobre els criteris usats en la productivitat científica dels sol·licitants, i destacar clarament que el contingut científic d’un article és molt més important que les mètriques de la publicació.
  • Per a l’avaluació de la recerca, cal considerar el valor i l’impacte de tota la producció científica (incloent-hi conjunts de dades o programari), a més de les publicacions. S’ha de considerar un ampli rang de mesures d’impacte, inclosos indicadors qualitatius com el suport a les polítiques o a la pràctica professional.

+Informació

Be Sociable, Share!