Missa de Rèquiem en re menor (K. 626)

Wolfgang Amadeus Mozart  (1791)

Fundat l’any 2016, la Coral de la Facultat de Filologia i Comunicació aplega alumnes, professors i personal administratiu de la facultat, així com persones vinculades a la UB procedents d’altres formacions corals.

La Coral de la Facultat de Filologia i Comunicació participa de forma habitual tant en esdeveniments universitaris com en festivals i concerts amb altres corals i grups d’arreu del país, interpretant un repertori molt ampli i variat, que va des de la música clàssica, tradicional i contemporània, fins al pop i el rock.

El seu director, l’Òscar Salvador, estudià als conservatoris del Liceu i de Badalona on va obtenir els títols superiors de professor de Solfeig i de Piano. Començà la seva activitat com a director l’any 1994 al costat del mestre Jordi Florés i Ribera i continuà la seva formació de direcció amb mestres com Manel Cabero, Mireia Barrera, Christian Grubbe, Alfred Cañamero i Xavier Puig entre molts altres. En l’àmbit de la composició estudià amb David Padrós i Joan Albert Amargós.  És fundador de la Coral de Filologia de la UB i dirigeix altres formacions corals arreu del territori.

La Missa de Rèquiem en re menor (K. 626) de Wolfgang Amadeus Mozart fou composta l’any 1791. Va ser la darrera composició de Mozart, però ha esdevingut una de les seves obres més reconegudes i importants, no només per la música, sinó també per la llegenda que té associada.

Mozart va rebre l’encàrrec d’escriure el Rèquiem per part d’una persona anònima, però va morir abans de concloure l’obra. La mort li va esdevenir tot just quan havia arribat a compondre el vuitè compàs del Lacrimosa.

Per desig del propi compositor, la Missa de Rèquiem va ser completada i finalitzada per el seu amic i deixeble Franz Xaver Süßmayr. L’obra es va estrenar per primera vegada a Viena el 2 de gener de 1793.

Be Sociable, Share!