Què uneix la xef Carme Ruscalleda, el director artístic de La Fura dels Baus, Pep Gatell, i el professor i investigador en neurociències computacionals Idan Segev? La resposta és evident: la creativitat, eina essencial per al desenvolupament efectiu de les seves respectives professions. El divendres 6 d’octubre, a les 19:00, els tres debatran a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona sobre el concepte de creativitat, aspecte inherent a la humanitat.

L’acte «Què ens fa humans?», organitzat per l’Institut de Neurociències de la UB, s’adreça a un públic no especialitzat. Les persones interessades a assistir-hi s’hi poden inscriure en aquest enllaç.

Carme Ruscalleda, una de les xefs més innovadores de la gastronomia mundial, recentment nomenada doctora honoris causa per la UB, va arribar al cim de la cuina des del restaurant Sant Pau, ubicat a la ciutat maresmenca de Sant Pol de Mar. Juntament amb el seu marit, Toni Balam, va configurar una proposta gastronòmica basada en l’avantguarda i la tradició culinària mediterrània. A més del Sant Pau, va regentar un establiment a Tòquio i un altre a Barcelona.

Pep Gatell és director artístic de La Fura dels Baus i president de la Fundació Èpica La Fura dels Baus. Ha realitzat més de 250 posades en escena entre teatre, instal·lacions, performances, macroespectacles, cinema i òperes, representades en quatre dels cinc continents. A més, ha impartit cursos sobre el llenguatge de La Fura dels Baus i més de 30 tallers creatius.

Idan Segev és professor i investigador en neurociència computacional de la Universitat Hebrea de Jerusalem i de l’Institut de Ciències de la Vida.

Be Sociable, Share!