En el marc de les activitats formatives organitzades per les comissions acadèmiques dels programes de postgrau MIPE i DIPE, el professor Charles Bazerman impartirà la conferència titulada:

“What do sociocultural studies of writing tell us about learning to write?”

This conference synthesizes and evaluates sociocultural studies of writing to understand their applicability to psychological studies. The presentation will be organized around themes of why and when people write, the consequences of writing, how writing gets done, how writing is learned, and how writing development can be supported by curriculum and instruction. The presentation will also consider issues about the intersection of the two approaches to understanding writing.

  • Data: dimecres, març 16, 2016
  • Hora: de 12: 00h a 13: 30h
  • Lloc: Sala de graus. Edifici la Tamarita. Universitat Ramon Llull

La conferència està dirigida a estudiants de màster, professors i altres investigadors interessats en el tema.

Charles Bazerman és professor d’Educació a la Universitat de Califòrnia, Santa Bàrbara, on també va dirigir el Programa d’Educació. És un dels principals referents internacionals en la investigació sobre escriptura i ha contribuït de manera significativa a la consolidació de la mateixa com un camp de recerca específic. Des d’una perspectiva sociohistòrica, els seus treballs abasten l’anàlisi dels gèneres socials i la història de l’escriptura científica, la intertextualitat, el desenvolupament cognitiu propiciat per l’escriptura en sistemes d’activitat i les relacions entre l’escriptura i el desenvolupament del coneixement disciplinar . És autor i coeditor de més de 40 llibres i nombrosos articles i més és el fundador de la International Society for the Advancement of Writing Research / Societat Internacional per a l’avanç de la investigació en escriptura (ISAWR), que promou la investigació interdisciplinària en les diferents dimensions que inclou l’escriptura i el seu aprenentatge i agrupa investigadors dels cinc continents de diverses disciplines i perspectives.

Be Sociable, Share!